Документална пиеса Ембриони, написана и поставена от режисьора и драматург

...
 Документална пиеса Ембриони, написана и поставена от режисьора и драматург
Коментари Харесай

Документалната пиеса “Ембриони” ще бъде показана в Нощта на театрите

 Документална пиеса „ Ембриони ”, написана и сложена от режисьора и драматург Йордан Славейков, ще бъде показана на 19 ноември в Нощта на театрите  на сцената на дребното без значение камерно пространство I АM studio на ул. " Раковски " 149.

 

Спектакълът споделя 10 достоверни български истории на дами, избрали (или неизбрали) по разнообразни аргументи да създадат аборт. Историите точно на рождения си ден ще пресъздаде на сцена актрисата от Младежкия спектакъл Августина-Калина Петкова.

 

Йордан Славейков, с изключение на създател и режисьор, дебютира и като артист. Проектът е подсилен от Национален фонд “Култура “.

 

Десетте истории в пиесата са ситуирани в техния обществен, стопански, културен и политически подтекст. Така като се изключи че подчертава на персоналните истории на дами, „ Ембриони “ прави опит за моментна фотография на България по времето, в което се е случвала всяка една от тях.

 

Идеята за написването поражда откакто авторът  за поредна година попада на медийно заглавие “България за следващ път е страната с най- доста аборти на глава от популацията в целия Европейски Съюз ”.

 

Хронологично това се случва в края на 2020 година През 2021 година Йордан Славейков споделя със свои познати дами, че има желание да напише документален текст за спектакъл в търсене на отговор на въпроса за какво България е на чело на тази отрицателна ранглиста. Така се появяват се и историите.

 

Какво мислят мъжете за абортите, за какво България е страната в Европейски Съюз с най-вече аборти на глава от популацията, има ли мотив за оптимизъм - това са значимите въпроси, които ще бъдат сложени от сцената.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР